Omletă cu tofu în stil chinezesc

Printeaza

Omleta cu tofu in stil chinezesc din: tofu, oua, ceapa verde, sare, piper, ulei, bulion de legume, vin, usturoi si mazare.

Ingrediente:

  • 600 g tofu, tare sau moale
  • 3 oua
  • 3-4 cepe verzi, tocate
  • sare si piper negru
  • 2 linguri ulei

pentru sos:

  • 175 l bulion de legume
  • 2 linguri sos hoisin
  • 2 linguri vin chinezesc de orez sau sherry sec
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 150 g mazare

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la minim pentru ca omleta să fie ţinută la cald. Zdrobeşte bine brânza tofu cu furculiţa, într-un castron mare, apoi se amestecă ouăle şi ceapa verde şi se asezonează din belşug cu sare şi piper.

Incinge 1/2 lingură de ulei într-o tigaie care nu lipeşte. Se adaugă în tigaie un sfert din amestecul de tofu pentru a pregăti două omlete deodată, având grijă să fie bine delimitate.

Prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte până capătă o culoare aurie, întorcându-le cu grijă, pentru că omletele sunt destul de fragile.

Când sunt gata, omletele se aşază pe un platou termorezistent şi se pun în cuptor pentru a sta la cald. Repetă de trei ori, adăugându-se ulei în tigaie, dacă e nevoie, pentru a pregăti în total opt omlete.

După ce omletele sunt gata, se adaugă bulionul de legume în tigaie şi se răzuieşte zeama cara­melizată, apoi se dă în clocot. Toarnă deasupra sosul hoisin, vinul chinezesc de orez sau sherry, usturoiul şi mazărea şi se lasă să fiarbă la foc mic 2-3 minute până când sosul s-a îngroşat puţin şi aromele s-au întrepătruns.

Se potriveşte de sare şi piper Se aşază câte două omlete pe fiecare farfurie, sg toarnă sosul peste ele şi se servesc fierbinţi.

 

Omletă cu tofu în stil chinezesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.