Omleta cu umplutura de pui si ciuperci
PrinteazaOmleta cu umplutura de pui si ciuperci din: carne slabă de pui, sos de scoici, piper, ulei, usturoi, ciuperci, mălai, sos de soia neconcentrat, ouă, sare, castravete japonez, morcov , ceapă roşie, chili roşu, vin alb, sare, zahăr.
- 150 g carne slabă de pui
- 1 linguriţă sos de scoici
- 1/4 linguriţă piper
- 1 lingură ulei
- 5 căţei de usturoi, tăiat mărunt
- 150 g ciuperci
- 200 ml apă
- 2 linguriţe mălai
- 2 linguriţe sos de soia neconcentrat
Pentm omletă:
- 3 ouă
- un vârf cuţit de sare
- 2 linguri ulei
- 1 castravete japonez
- 1/2 morcov tăiat şuviţe fine, pe lung
- 1 ceapă roşie mică, tăiată felii
- 1 chili roşu, tăiat mărunt
- 1 lingură de vin alb
- 1/4 linguriţă de sare
- 2 linguriţe de zahăr
Mod de preparare:
Se amestecă sosul de scoici, condimentat cu piper, cu carnea tocată de pui într-un castron. Se rumeneşte usturoiul într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă puiul şi se agită vasul, la foc iute, până ce amestecul îşi pierde nuanţa de roz.
Se adaugă ciupercile şi se lasă pe foc până ce se înmoaie, aproximativ trei minute. Se lasă să dea în clocot (sosul se va îngroşa) şi se ia vasul de pe foc.
Omletele trebuie să nu iasă mai groase decât clătitele, turnându-se câte puţin amestec şi preparându-se pe ambele feţe, prin întoarcere.
Se bat ouăle cu apă şi sare şi se prepară omleta în vase de ţeflon (eu diametrul de 12-14 cm), cu câte o linguriţă de ulei, bine încins înainte.
In cântrul fiecărei omlete se pun câte două-trei linguri de umplutură şi se rulează astfel încât la capete să iasă câte puţin din aceasta.
Se aşază omletele, una lângă alta pe un platou, (sau câte una-două pe fiecare farfurie) se presară cu condimente şi se decorează cu coriandru înainte de servire se amestecă morcovul, castravetele, ceapa şi chili. Se adaugă oţet, sare şi zahăr şi se omogenizează totul.
Se scurge bine de zeamă şi se pune peste omletă.
Se serveşte fierbinte cu prez fiert sau felii de pâine prăjite, crocante.
Pofta buna!