Omleta verde cu branza de oaie
PrinteazaOmleta verde cu branza de oaie din: oua, spanac, patrunjel, menta, telemea de oaie, unt, ulei, sare, piper.
- 8 ouă
- 300 g spanac proaspăt
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 legături mentă
- 200 g telemea de oaie
- 50 g unt
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se bat ouăle într-un bol. Se taie spanacul fâşii. Se toacă pătrunjelul şi menta. Se lasă să se scurgă şi apoi se călesc în untul încins cca 5 min. amestecând întruna. După ce s-au înmuiat, se toarnă în bolul în care s-au bătut ouăle, se amestecă bine şi se potrivesc de sare şi piper.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se toarnă jumătate din amestecul de ou şi verdeaţă şi se prăjeşte 5 min. la foc mic (fără să se amestece).
Se taie telemeaua în lamele, se aşază peste omletă şi se toarnă ouăle rămase. Se dă omleta la cuptorul încins la 180 °C şi se lasă să se coacă cca 10 min. Se scoate din cuptor, se glisează uşor pe un platou, se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe potrivite.
Se serveşte ca aperitiv, alături de o salată verde sau de legume.
Pofta buna!