Omleta cu verdeata si smantana
PrinteazaOmleta cu verdeata si smantana din: faina, oua, lapte, sare, frunze de sfecla, piper, usturoi, suc de lamaie, ceapa verde, hasmatuchi, unt, smantana.
- 2 linguri faina
- 12 oua
- 8 linguri lapte
- sare
- 200 g frunze tinere de sfecla sau spanac
- piper
- 1 catel de usturoi
- circa 1 lingura suc de lamaie
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura hasmatuchi
- 4 linguri unt
- 8 linguri smantana fermentata
Mod de preparare:
Pentru omletă, se amestecă făina cu ouă, lapte şi 1/2 linguriţă de sare; se lasă să se odihnească cca 15 min.
Intre timp se spală frunzele de sfeclă sau spanac, se taie fâşii şi se fierb la foc moale cu sare şi piper, într-o oală cu capac, cca 8-10 min.
Se curăţă usturoiul, se toacă şi se adaugă, urmat de suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Se păstrează la cald.
Se curăţă verdeaţa. Ceapa verde se taie rondele, hasmaţuchi se toacă şi ambele se înglobează în amestecul de ouă.
Intr-o tigaie mică de teflon se încing pe rând porţii de unt şi se coc 8 omlete din câte 5 linguri de compoziţie de ou, cca 3 min. fiecare.
Se aşază la mijloc câte o lingură de smântână şi una de frunze; se pliază.
Pe fiecare farfurie se aşază câte 2 omlete şi se păstreazr la cald. Se servesc ornate cu verdeaţă.
Omleta cu verdeata si smantana
Pofta buna!