Omletă vînătoreasca cu garnitură de tocăniţă de bureţi, cu carne de iepure sau căprioară
PrinteazaOmletă vînătoreasca cu garnitură de tocăniţă de bureţi, cu carne de iepure sau căprioară
- 9 ouă
- 500 g bureţi
- 500 g carne de iepure sau căprioară
- 150 g unt
- 5 linguri smîntînă
- piper
- sare
- cimbru
- 50 g făina
- 3 legături mărar
- 1 ceapă
- 1 1/2 pahar
- supă
- 3/4 pahar vin
- 3/4 pahar lapte
Mod de preparare:
Bureţii se spală bine, se taie felii şi se sotează cu 80 g unt, ceapa tocată, făina, mărarul tocat, 3 linguri smîntînă, sare, piper şi puţin lapte.
Carnea se frige înăbuşită cu sare, cimbru şi piper. Cînd este gata, se taie julien şi se amestecă cu bureţii. în tava în care a fost friptă carnea (din fond) se face un sos cu puţină făină, supă şi vin.
Se prepară omleta din 9 ouă, sare şi 1 lingură smîntînă şi se umple cu compoziţia de mai sus se rulează şi se aşază pe un platou oval.
Pofta buna!