Omleta cu zucchini
PrinteazaO reteta de omleta cu zucchini din: zucchini, morcov, oua, smantana, cascaval, unt, patrunjel verde, sare si piper.
- 1 zucchini fraged
- 1 morcov mic
- 4 oua
- 4 linguri smantana
- 2 linguri cascaval ras
- 1 lingura unt
- patrunjel verde pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovlecelul bine, îl tai felii subţiri şi le căleşti uşor în unt. Scoţi feliile de dovlecel deoparte, iar în locul lor căleşti feliile subţiri de morcov până se înmoaie, fără să se rumenească, apoi le scoţi deoparte.
Aşezi feliile de dovlecel şi de morcov într-o formă termorezistentă unsă generos cu unt. Separat, baţi ouăle cu smântână, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Torni amestecul peste feliile de legume sotate.
Introduci forma în cuptorul bine încins circa 15 minute, la foc mare, până se încheagă şi capătă aspect de omletă. O serveşti caldă, decorată cu frunze de pătrunjel.
Omleta cu zucchini
Pofta buna!