Omulet de zapada aromat

Printeaza

Omulet de zapada aromat din: zahar, oua, margarina, miere, lapte, praf de copt, faina, rom, cacao, nuca de cocos, jeleuri, bomboane.

Ingrediente:Omulet_de_zapada_aromat

Pentru blaturi:

  • 350 g zahăr
  • 2 ouă
  • 70 g margarină
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g făină

Pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml rom
  • 2 linguri cacao

Pentru decor:

  • 200 g nucă de cocos
  • câteva bombonele de ciocolată
  • cateva jeleuri

 

Mod de preparare:

Pentru blaturi, amesteci bine margarina cu zahărul şi adaugi ouăle bătute separat cu mierea şi cu laptele.

Presari uşor faina cernută cu praful de copt, omogenizezi bine şi torni compoziţia în două forme rotunde de dimensiuni diferite, unse cu margarina şi tapetate cu faină.

Le coci 30 de minute în cuptorul preîncălzit, după care le laşi să se răcească în forme.

Pentru glazură, topeşti, la foc mic, margarina cu zahărul, adaugi treptat laptele, romul şi cacaua. Laşi pe foc până se topeşte tot zahărul, după care dai să se răcorească puţin.

Torni glazura peste blaturile de tort, laşi să se răcească şi apoi le presari cu nucă de cocos din belşug.

Dai la rece trei ore, după care decorezi omuleţul de zăpadă cu jeleuri şi cu bombonele.

Omulet de zapada aromat

Omulet_de_zapada_aromat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.