Omulet de zapada
PrinteazaOmulet de zapada din: zahar, oua, margarina, miere, lapte, praf de copt, faina, rom, cacao, nuca de cocos, bomboane, jeleuri.
Pentru blat:
- 350 g zahăr
- 2 ouă
- 70 g margarină
- 2 linguri de miere
- 200 ml lapte
- 1 plic de praf de copt
- 400 g făină
Pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- 200 g margarină
- 100 ml lapte
- 100 ml rom
- 2 linguri de cacao
Pentru decor:
- 200 g nucă de cocos
- câteva bomboane de ciocolată
- jeleuri rotunde
Mod de preparare:
Intr-un vas, amesteci bine margarina cu zahărul, apoi adaugi ouăle bătute separat cu mierea şi cu laptele, presari uşor făina şi cu praful de copt, omogenizezi bine şi apoi torni compoziţia în două tăvi rotunde de dimensiuni diferite, unse cu margarină şi tapetate cu făină.
Dai tăvile la cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp, pregăteşti glazura: topeşti la foc mic margarina cu zahărul, adaugi treptat laptele, romul şi cacaua şi laşi pe foc până se topeşte tot zahărul.
Torni glazura peste blaturile de tort, laşi să se răcească şi apoi le pudrezi cu nucă de cocos din belşug.
Dai la rece timp de 3 ore, după care decorezi omuleţul de zăpadă cu jeleuri şi bomboane.
Pofta buna!