Opturi cu cimbru

Printeaza

Opturi cu cimbru

Opturi cu cimbru

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • 70 ml lapte dulce
  • 70 ml smîntînă
  • o linguriţă de praf de copt
  • jumătate de linguriţă de sare
  • 200 g brînză de vaci
  • 200 g brînză de capră
  • 3 fire de cimbru
  • piper
  • brînză de vacă sărată

Preparare:

Făina se cerne şi se pune într-un vas mai mare. In mijloc se pun untul moale, un ou, laptele dulce şi smantană, sarea şi praful de copt.

Se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Brînză de vaci se amestecă bine cu brînză de capră dată pe râzătoare, ouăle rămase, cimbrul tocat şi piperul.

Aluatul se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se unge cu crema de brînză şi se rulează capetele opuse ale foii, astfel încît să rezulte un rulou sub formă de opt.

Se taie în felii mai groase şi se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt. Se introduc în cuptor şi se coc timp de 20-30 de minute la foc potrivit.

Opturi cu cimbru

Opturi cu cimbru.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.