Orez cu ardei si calamar

Printeaza

Orez cu ardei si calamar

Ingrediente:

  • un pachet amestec orez cu fructe de mare şi negru de sepie
  • doi ardei graşi
  • un ardei capia
  • o lămâie
  • ceapă verde
  • 500 g spanac
  • usturoi
  • 200 g midii decorticate
  • 300 ml vin alb
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • busuioc
  • 150 g parmezan
  • dovlecei

 

 

Preparare:

Spanacul se curăţă,se spală şi se rupe în bucăţele. Se amestecă bine cu ardeii graşi tăiaţi în felii mari, două linguri de uleci, sucul de la lămâie, o legătură de ceapă verde tocată mărunt, sarea şi piperul.

Midiile se pun la fiert împreună cu vinul, un litru de apă, sarea şi piperul, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit.

O legătură de ceapă verde, doi căţei de usturoi şi ardeiul capia se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing patru liinguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele toate şi se călesc până când se înmoaie.

Se presară amestecul de orez cu fructe de mare, se toarnă o cană de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Se condimentează, se adaugă midiile fierte şi se mai lasă la clocotit până când orezul este gata.

Se presară busuioc tocat şi parmezan ras, se amestecă şi se serveşte imediat cu salata de legume.

 

Orez cu ardei si calamar

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu stiu daca gasesc orez cu negru de sepie. Dar o sa fac si eu orez cu calamari; imi place calamarul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.