Orez aromat cu pulpa de porc
PrinteazaOrez aromat cu pulpa de porc din: orez, pulpa de porc, supa de legume, morcov, ardei iute, usturoi, foaie de dafin, curry, ulei, sare, piper.
- 100 g orez cu bob rotund
- 400 g pulpa de porc
- 250 ml supa de legume
- 1 morcov
- 1/2 ardei iute uscat
- 1 catel de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita de curry
- ulei sau 25 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea în cubuleţe, condi- menteaz-o cu sare şi piper şi ru- meneşte-o în ulei. Din când în când, stropeşte-o cu puţină apă călduţă până ce se pătrunde. Separat, căleşte usturoiul în untul topit 1-2 minute.
Indepărtează usturoiul şi adaugă orezul spălat cu apă rece. Lasă-l câteva minute pe foc, apoi presara praful de curry si pune morcovul taiat in bastonase. Stinge cu supa de legume, adauga bucatile de carne si foaia de dafin.
Lasa la cuptor, la foc mic, pana ce scade si orezul este fiert. La final, presara cateva rondele de ardei iute.
Orez aromat cu pulpa de porc
Pofta buna!