Orez aromat cu ciuperci din: orez, ciuperci, praz, margarina, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 12 ciuperci un fir praz 3 linguri margarina un litru supă de legume sau apă sare piper Mod de preparare: Prazul tăiat rondele se pune la călit în margarină topită. După 5 minute se adaugă ciupercile fideluţă şi se […]
Orez aromat cu nucă de cocos
PrinteazaOrez aromat cu nucă de cocos din: ceapa, unt, ulei, orez si lapte de cocos.
- 3 cepe, tocate marunt
- cate 1 lingura de unt si ulei de floarea soarelui
- 1 kg de orez basmati
- 800 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Incinge uleiul şi untul într-o cratiţă mare şi sotează ceapa, până se înmoaie. Adaugă orezul şi sotează încă 2 minute.
Toarnă peste orez laptele de cocos şi încă 2 conserve pline cu apă.
Adu la punctul de fierbere, amestecă, apoi acoperă cu un capac şi dă focul mai mic.
Lasă să fiarbă 10-15 minute şi amestecă din când în când, pentru a nu se lipi.
Verifică orezul: trebuie să fie cremos şi lipicios, să aibă o textură uşor crocantă şi să nu fie apos.
Răstoarnă totul într-un castron mare, care încape în cuptorul cu microunde, apoi acoperă cu folie alimentară. Dă la rece cu până înainte să serveşti.
Inainte de a servi, înţeapă folia alimentară şi dă castronul la microunde timp de 8 minute pe treapta High, amestecând la jumătatea intervalului.
Adaugă sare şi amestecă bine cu o furculiţă.
Orez aromat cu nucă de cocos
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez aromat cu anghinare
Orez aromat cu anghinare din: orez, anghinare, ulei, ceapa, lamaie, sare. Ingrediente: 150 g orez 2 bucăţi anghinare 450 ml supă de legume 2 linguri ulei de măsline 1 ceapa mică 1 lămâie sare Mod de preparare: Toacă ceapa şi căleşte-o. Adaugă orezul bine spălat, apoi toarnă supa de legume, pune sare şi lasa-l […]
Pofta buna!
Bun rau orezul asta!