Orez aromat prajit cu porc si sos de soia
PrinteazaOrez aromat prajit cu porc si sos de soia din: orez fiert, ou, castravete, carne porc cu ceva grăsime, ceapă roşie, usturoi, sos soia light, sos de peşte, piper, zahăr, sos oyster, ulei de gătit.
- 1 cană orez fiert
- 1 ou
- 1 castravete
- 100 g carne porc cu ceva grăsime
- 1 ceapă roşie mică, tăiată fâşii scurte
- 2 cepe roşii mici
- 2 linguri ceapă feliată
- 1 linguriţă usturoi mărunţit
- 1 lingură sos soia light
- 1/2 lingură sos de peşte
- 1/2 linguriţă piper
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 lingură sos oyster
- o lingură ulei de gătit
Mod de preparare:
Se freacă porcul cu sos de soia, zahăr şi o linguriţă de sos oyster. Se lasă la marinat o oră şi apoi se prăjeşte până la maroniu.
Se feliază porcul în bucăţi potrivite. Se încălzeşte uleiul în wok. Când este încins se prăjesc în el ceapa şi usturotul.
Se sparge oul în wok, se amestecă până se prajeşte şi se pun orezul şi bucăţile de carne de porc, continuând prăjirea până când orezul este gata.
Se pun piper, sos de peşte şi sos oyster şi se amestecă totul.
Se adaugă ceapa roşie şi se amestecă încă o dată. Se închide focul, se pune orezul preparat pe un platou şi se ornează cu felii subţiri de chili roşu.
Se serveşte cu ceapă roşie, felii de castravete şi lămâie.
Pofta buna!