Orez basmati cu broccoli şi migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de Orez basmati cu broccoli şi migdale din: orez basmati, lapte de cocos, broccoli, fulgi de migdale, otet de vin alb, sare si piper alb.

Ingrediente:Orez basmati cu broccoli şi migdale

  • 1oo g orez basmati
  • 100 ml lapte de cocos, neindulcit
  • 1.2 lingura sare
  • 1 broccoli
  • 50 g fulgi migdale
  • 3 linguri otet de vin alb
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară. Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului.

Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până cân3 scade şi orezul se încheagă. Se lasă la răcit, fară capac.

Broccoli se spală, se rup bucheţelele şi se opăresc cca 6 minute în apă fiartă cu sare. Fulgii de migdale se călesc uşor. Se stropeşte broccoli cu oţetul şi se presară fulgii de migdale.

Se pun pe farfurii. Din orez se fac mingiuţe şi se aşază deasupra bucheţelelor de broccoli.

Orez basmati cu broccoli şi migdale

Orez basmati cu broccoli şi migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.