Orez basmati cu broccoli şi migdale
PrinteazaO reteta de orez basmati cu broccoli si migdale din: orez basmati, lapte de cocos, sare, broccoli, fulgi de migdale, otet de vin alb, sare si piper alb.
- 100 g orez basmati
- 100 ml lapte de cocos, neindulcit
- 1/2 lingurita sare
- 1 broccoli
- 50 g fulgi de migdale
- 3 linguri otet de vin alb
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
orezul se lasa peste noapte, circa 12 ore, in apa rece. Apoi se strecoara. Orezul se pune intr-o oala, cu laptele de cocos si sare si se umple cu apa cu circa 1 cm deasupra orezului.
Se da in fiert si se mai lasa la foc mic circa 20 de minute, pana cand scade si orezul se incheaga. Se lalasa la racit, fara capac. Broccoli se spala, se rup buchetele si se oparesc circa 6 minute in apa fiarta cu sare.
Fulgii de migdale se calesc usor. Se stropeste broccoli cu otetul si se presara fulgii de migdale. Se pun pe farfurii. Din orez se fac mingiute si se asaza deasupra buchetelelor de broccoli.
Orez basmati cu broccoli şi migdale
Pofta buna!