Orez basmati cu broccoli şi migdale

Printeaza

O reteta de orez basmati cu broccoli si migdale din: orez basmati, lapte de cocos, sare, broccoli, fulgi de migdale, otet de vin alb, sare si piper alb.

Ingrediente:Orez basmati cu broccoli şi migdale

  • 100 g orez basmati
  • 100 ml lapte de cocos, neindulcit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 broccoli
  • 50 g fulgi de migdale
  • 3 linguri otet de vin alb
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

orezul se lasa peste noapte, circa 12 ore, in apa rece. Apoi se strecoara. Orezul se pune intr-o oala, cu laptele de cocos si sare si se umple cu apa cu circa 1 cm deasupra orezului.

Se da in fiert si se mai lasa la foc mic circa 20 de minute, pana cand scade si orezul se incheaga. Se lalasa la racit, fara capac. Broccoli se spala, se rup buchetele si se oparesc circa 6 minute in apa fiarta cu sare.

Fulgii de migdale se calesc usor. Se stropeste broccoli cu otetul si se presara fulgii de migdale. Se pun pe farfurii. Din orez se fac mingiute si se asaza deasupra buchetelelor de broccoli.

Orez basmati cu broccoli şi migdale

Orez basmati cu broccoli şi migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.