Ardei cu orez in untdelemn din: ardei, ceapa, untdelemn, orez, verdeata, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1-1,5 kg ardei ceapa untdelemn orez verdeata sare piper suc de rosii Mod de preparare: Ardeii, proaspeţi, cam 1-1,5 kg, se curăţă, se spală şi se lasă să se scurgă, dându-i deoparte pe cei iuţi. Ceapa se taie […]
Orez basmati cu unt
PrinteazaOrez basmati cu unt din: orez basmati, ulei de masline, unt.
- 500g de orez basmati
- ulei de măsline
- un cub mare de unt
Mod de preparare:
Umple o cratiţă mare cu apă. Dă apa în clocot şi adaugă o mână de sare de mare.
Adaugă orezul şi lasă-l să fiarbă, timp de 6-8 minute, până când este gătit parţial – în acest moment boabele s-au înmuiat şi sunt albe.
Când orezul este parţial gătit, scurge-l folosind o strecurătoare şi clăteşte-l imediat sub jet de apă rece, timp de 1-2 minute, până când s-a răcit complet.
Clăteşte cratiţa şi tapeteaz-o cu un cerc de hârtie de copt.
Pune-o înapoi pe foc şi adaugă puţin ulei de măsline, cubul de unt şi 1 lingură de sare de mare.
Imprăştie orezul în tigaie – nu îl presa; orezul trebuie presărat cu grijă, pentru a permite aburului să circule.
Inveleşte capacul cratiţei într-un prosop de bucătărie, acoperă cratiţa şi lasă orezul la gătit la focul cel mai mic, timp de 45 de minute (timpul este estimat pentru un aragaz tradiţional – se poate dubla dacă ai o plită electrică).
Pentru a servi, fie pune un platou mare deasupra cratiţei şi întoarce-o rapid, fie scoate tot orezul din cratiţă cu ajutorul unei spatule, apoi răzuie orezul crocant de la bază si presară-l deasupra mâncării.
Orez basmati cu unt
Pofta buna!
poate iti place si:
Ardei cu orez in untdelemn
Pofta buna!