Orez “a la Canton” cu carnaciori si costita
PrinteazaOrez “a la Canton” cu carnaciori si costita din: orez fiert, untură, cârnăciori, costiţă, ouă, ceapă, ton, ceapă verde, câteva ciuperci.
- 5 ceşti orez fiert
- 5 linguri untură
- 8 cârnăciori
- 300 g costiţă
- 4 ouă
- 1 ceapă
- 150 g ton
- ceapă verde
- câteva ciuperci
Mod de preparare:
Cu câteva ore înainte de preparare, orezul se fierbe în apă cu puţină sare, sş scurge şi se spală sub câteva jeturi de apă rece.
Cârnăciorii şi costiţa, tăiate feliuţe, împreună cu ceapa tocată fin, se călese într-o crăticioară cu puţină untură încinsă.
Se adaugă puţină apă caldă şi se lasă pe foc câteva clocote.
Când sosul a scăzut suficient, se adaugă orezul cald, ouăle bătute spumă şi peştele tăiat felii.
Se amestecă încet pe foc, pentru omogenizare. Se serveşte cu ceapă verde.
Pofta buna!