Orez cu cardamon
PrinteazaO reteta de orez cu cardamom din: orez basmati, ulei de floarea soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare.
- 225 g orez basmati
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 6 teci de cardamon verde, despicate
- 1 lingurita cumin negru
- Sare
Mod de preparare:
Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 de minute. Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita. Se pune o oala cu apa la fiert. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc potrivit.
Cand uleiul este incins, dar nu fumega, se micsoreaza flacara la minim, se adauga cardamonul si semintele de cumin si se calesc 1 minut. Se adauga orezul scurs peste condimente, se mareste flacara la mediu si se caleste inca 2-3 minute. Se potriveste de sare.
Se toarna 475 ml de apa clocotita din oala. Se fierbe orezul si apoi se lasa sa se odihneasca pentru ca boabele de orez sa ramana rasfirate: se ia cratita de pe foc si se lasa 8-10 minute. Se rasfira usor orezul cu o furculita si se serveste.
Orez cu cardamon
Pofta buna!