Orez cu carnaciori, costita si ceapa verde
PrinteazaOrez cu carnaciori, costita si ceapa verde din: orez fiert, untură, cârnăciori, şuncă, ouă, ceapă, ton, ciuperci, ceapă verde.
- 4 ceşti orez fiert
- 4 linguri untură
- 6 cârnăciori
- 200 g şuncă
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 100 g ton
- ciuperci
- ceapă verde
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apă sărată, cu câteva ore înainte de pregătirea mârjcării. După ce a fiert, se scurge şi se spală cu apă rece. Cârnăciorii, şunca, ciupercile şi ceapa se taie felii subţiri şi se prăjesc uşor în untură.
Se adaugă puţină apă caldă şi se lasă cratiţa la foc mic, să fiarbă în câteva clocote. După ce sosul a scăzut, se adaugă orezul (încălzit în prealabil), tonul rupt în fâşii mărunte şi ouăle bătute ca pentru omletă.
Se amestecă încet, lăsând cratiţa pe foc foarte puţin timp, până ce compoziţia devine omogenă.
Pofta buna!
bun orezul cu carnaciori!