Bucătăria fusion reprezintă o abordare culinară care combină elemente și tehnici culinare din diferite tradiții gastronomice pentru a crea preparate noi și inovatoare. Combinarea culturilor: Fusionul implică adesea amestecarea ingredientelor, gusturilor și tehnicilor de gătit din diferite culturi. Această abordare încurajează bucătarii să fie creativi și să experimenteze […]
Orez cu carnat afumat
PrinteazaOrez cu carnat afumat din: orez, carnati, ardei, ceapa, usturoi, ulei.
Ingrediente:
- 2 cârnaţi afumaţi
- 250 g orez
- 750 ml supă de pui
- un ardei gras roşu
- 2 fire ceapă verde
- o ceapă uscată albă
- 2 căţei usturoi
- 2 frunze dafin
- 2 linguri ulei
- o linguriţă cimbru uscat
- un cuişor
- verdeaţă, după gust
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orez cu carnat afumat: taie rondele cârnaţii şi se rumenesc în ulei. scot şi se adaugă ardeiul, ceapa uscată, ceapa verde şi usturoiul tocate mărunt, cimbrul şi foile de dafin.
lasă 2 minute, se adaugă şi orezul, se lasă 5 minute, se pun boiaua, sarea şi piperul, după gust, apoi se toarnă supa.
pune cuişorul, se adaugă şi cârnaţii şi, când a scăzut apa, mâncarea este gata.
serveşte cu verdeaţă, după gust.
Pofta buna!
Rețetă Creme Brulee cu Vanilie – Desert clasic
galbenusuri de ou, zahar, extract de vanilie, smantana, zahar. Creme Brulee este un desert elegant și delicios, perfect pentru ocazii speciale. Această rețetă are nevoie de următoarele ingrediente: Ingrediente: 4 gălbenușuri de ou 1/2 ceașcă de zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 2 cești de […]