Orez cu carnati

Printeaza

Orez cu carnati din: orez, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, piper, carnati, patrunjel.

Orezul este unul dintre cele mai populare și răspândite cereale în întreaga lume. Este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globală și este cultivat în principal în zonele tropicale și subtropicale. Există mai multe varietăți de orez, iar cele mai comune sunt orezul alb și orezul brun.

Orezul alb este cel mai frecvent consumat și este obținut prin îndepărtarea stratului exterior și a tărâțelor din bobul de orez. Este caracterizat prin faptul că are un gust neutru și o textură ușor lipicioasă după gătire. Orezul alb este folosit în diverse feluri de mâncare, cum ar fi pilafuri, sushi sau deserturi.

 

Ingrediente:Orez_cu_carnati

  • 12 linguri orez
  • o ceapă
  • 350 ml suc de roşii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4 cârnaţi
  • o legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa tăiată foarte mărunt se pune la călit în ulei încins. Se presara cu sare şi piper şi se amestecă până ce devine sticloasă.

Se pune orezul şi se lasă 5 minute să se umfle.

Apoi, se toarnă sucul de roşii îndoit cu puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc mare.

După ce se evaporă lichidul, se adaugă din nou şi tot aşa până la terminarea sucului de roşii.

Se serveşte cu carnaţii prăjiţi şi pătrunjel verde tocat mărunt.

Orez cu carnati

Orez_cu_carnati

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.