Orez cu carne si ciuperci
PrinteazaOrez cu carne si ciuperci din: piept de pui, orez, ceapa, gutuie, mar, sos de soia, ulei, stafide, usturoi, vin alb demisec, sare, piper, cimbru, sfecla rosie, rosii, castarveti verzi.
- un piept de pui
- 150 g orez
- o ceapa alba
- o ceapa rosie
- o gutuie
- un mar
- 400 g amestec de ciuperci
- sos de soia
- 150 ml ulei
- 20 g stafide
- 3 catei de usturoi
- 200 ml vin alb demisec
- sare
- piper
- cimbru
- sfecla rosie
- rosii
- castraveti verzi
Mod de preparare:
Se prăjeşte ceapa albă tocată cinci minute, se adaugă orezul fiert şi se condimentează. Pieptul de pui se dezosează, se spală, se taie bastonaşe şi se pune într-un bol.
Se presară cu piper şi cimbru după gust, se toarnă două linguri cu ulei şi o lingură cu sos de soia.
Se adaugă o ceapă roşie tăiată peştişori, doi căţei de ustu¬roi feliaţi şi se amestecă. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie în bucăţi mai mici în caz că sunt prea mari.
Intr-o cratiţă se pun puiul împreună cu condimentele din bol, gutuia şi mărul tăiate bastonaşe.
Se prăjesc până devin aurii apoi se adaugă ciupercile. Se prăjeşte totul 15 minute, se adaugă stafidele şi o lingură cu sos de soia, vinul alb şi se condimentează dacă mai este nevoie.
Se fierb zece minute, se adaugă cimbru după gust, se amestecă şi se ia de pe foc.
Se servesc ca atare, cu o salata de sfecla rosie sau cu o salata de rosii si castarveti verzi.
Orez cu carne si ciuperci
Pofta buna!