Orez cu carne de oaie şi legume
PrinteazaOrez cu carne de oaie şi legume din: carne de oaie, ceapa, unt, orez, fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, caju.
- 700 g cuburi carne de oaie
- 2 cepe
- 150 g unt
- 500 g orez cu bob lung
- 300 g fasole, mazare, morcov congelate
- un varf de cutit subtire sofran
- o lingura sare grunjoasa
- o lingurita sare fina
- 50 g caju
Mod de preparare:
Intr-un vas cu fund dublu se topeşte untul si se căleşte ceapa.
Apoi se pune carnea, se presară sare fină şi se lasă 10 minute, la foc mare, amestecând continuu.
Se pune orezul, se lasă 5 minute amestecând continuu, apoi se toarnă peste el 700 ml apă clocotită şi sărată cu sare grunjoasă.
Se pun şi legumele congelate (fasole, mazăre, morcovi), se presară şofranul, se amestecă şi se dă la cuptor 20 de minute.
Apoi, se verifică, se mai pun 100 ml apă şi se lasă încă 25 de minute la cuptor.
Se poate servi şi cu caju deasupra.
Orez cu carne de oaie şi legume
Pofta buna!