Orez cu carne de vita

Printeaza

Orez cu carne de vita din: orez, carne de vita, supa de carne, carne de vita, morcovi, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 2 pahare orez
  • 1 kg carne de vită
  • 2 căni supă de carne
  • 500 g carne de vită tocată
  • 500 g morcovi
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare Orez cu carne de vita:

Orezul se spală bine şi se pune la înmuiat, pentru două ore, în apă caldă cu puţină sare. Se spală bine şi se lasă în strecurătoare, să se scurgă.

Carnea mai întâi se fierbe, apoi se prăjeşte uşor în ulei bine încins. In acelaşi ulei se călesc morcovii tăiaţi mărunt şi, când sunt căliţi, se adaugă supa de came (obţimută când s-a fiert carnea).

Se lasă la foc potrivit până dă în clocot şi se adaugă carnea tocată şi cea fiartă şi prăjită, tăiată cubuleţe.

Se amestecă bine şi se lasă pe foc aproximativ citici minute. Se toarnă orezul şi se lasă, la foc mic, sub capac, până ce toată supa este absorbită de orez.

Se răstoarnă pe un platou, condimentându-se cu puţin piper.

Se serveşte cu garnitură de migdale amare sau seminţe de brad prăjite în unt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.