Orez cu carne

Printeaza

Orez cu carne din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Orez_cu_carne

  • 1 cana cu orez
  • 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc)
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece cu un praf de sare. Intre timp, toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, adaugă orezul şi amestecă pe foc până ce devine translucid. Stinge cu o cană din zeama în care fierbe puiul şi dă focul mic.

Când puiul a fiert, scoate carea si morcovii pe un fund de lemn. Toarna peste orez doua cani cu supa (daca nu ajunge, completeaza cu apa calduta). Cât fierbe orezul, taie carnea în cubuleţe şi morcovul în rondele. Când a scăzut apa de la orez, adaugă carnea, piperul, morcovii, amestecă şi lasă să fiarbă acoperit până ce se umflă orezul. Serveşte cald.

Orez cu carne

Orez_cu_carne

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.