Orez cu cascaval si sos de rosii
PrinteazaOrez cu cascaval si sos de rosii din: orez, unt, cascaval, apa, sos de rosii, sare, piper.
- 3 ceşti (de cafea) cu orez
- 100 g unt
- 150 g caşcaval ras
- 2 ceşti cu apă
- 3 linguri sos de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se alege orezul şi se spală bine în cinci-şase ape, frecând uşor între degete în ultimele două ape. Se pune untul într-o cratiţă, pe foc, să se topească, apoi se toarnă orezul şi se amestecă. Se toarnă o ceaşcă de apă fierbinte şi se adaugă puţină sare şi puţin piper.
Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de 15-17 minute. Când apa a scăzut şi orezul este fiert, se amestecă bine şi caşcavalul ras, cu două-trei linguri sos de roşii mai gros şi şe pune într-o cratiţă unsă cu unt.
Se dă la cuptor pentru cinci-şapte minute. Se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe o farfurie.
Pofta buna!