Orez cu chiftele din legume

Printeaza

Orez cu chiftele din legume

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 cana orez
  • 1 pahar de ulei
  • 1 lingura condimente

 

Mod de preparare:

Orez cu chiftele din legume: Cartofii, morcovii, ceapa, ardeiul (toate taiate in bucatl mari) se fierb in apa.

Cand au fiert se iau de pe foc. Intr-o cratita se pune uleiul, cand s-a incins se adauga orezul, ales si spalat.

Se amesteca de 2-3 ori in orez, apoi se pune supa de legume, strecurata (supa sa fie de doua ori si jumatate mai mult ca orezul).

Se fierbe la foe mic, se adauga o lingura de condimente si sare.

Din cartofi, morcovi, ceapa si ardei se fac chiftele. Legumele se paseaza, apoi se portrivesc  de sare, piper si adaugi si 2 linguri de faina.

Amesteci totul bine, faci chiftele mici, care se trec prin faina si se prajesc.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.