Orez cu ciuperci, cimbru si patrunjel

Printeaza

Orez cu ciuperci, cimbru si patrunjel din: orez, ciuperci de pădure, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, vin alb, lamaie, cimbru, sare, piper.

Orez_cu_ciuperci_cimbru_si_patrunjel

Ingrediente:

  • 1 cană cu orez
  • 400 g ciuperci de pădure
  • 2 cepe potrivite
  • 100 ml ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • pătrunjel
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 lămâie
  • cimbru
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa ţi înăbuş-o în jumă­tate din cantitatea de ulei. Intre timp, spală orezul în multe ape reci şi lasă-l la scurs. Puned peste ceapă şi sotează-le împreună.

Adaugă două căni cu apă, un praf de sare, piper alb, cimbru după gust şi lasă totul să fiarbă molcom, până ce orezul absoarbe toată apa. La final, desfă-l cu o furculiţă.

Incinge restul de ulei într-o tigaie şi aromatizează-l cu usturoiul feliat (scoate-l când s-a rumenit; altfel, dă gust amar preparatului).

Pune ciupercile de pădure, căleşte-le până ce scade zeama pe care au lăsat-o şi stinge cu vinul alb.

Tine pe foc până ce se evaporă alco­olul, potriveşte gus­tul de sare şi piper şi adaugă zeama de la 1/2 lămâie. Serveşte orezul cu ciuperci de pădure şi pătrunjel.

Orez cu ciuperci, cimbru si patrunjel

Orez_cu_ciuperci_cimbru_si_patrunjel

Pofta buna!

 

 

retete

Pilaf de Orez Basmati cu Legume

Pilaf de Orez Basmati cu Legume din: orez basmati, supa, ceapa, morcovi, ardei, mazare, usturoi, ulei, sare, piper, turmeric, coriandru. Descoperă secretul unei mese sățioase și pline de arome cu acest pilaf, o rețetă care transformă ingredientele simple într-un festin culinar. Perfect echilibrat din punct de vedere nutrițional și plin de gust, acest pilaf este […]

Orez cu Șofran și Mazăre

Orez cu Șofran și Mazăre din: orez basmati, sofran, mazare, ceapa, ustuori, supa de legume, sare, piper, ulei de masline. Perfect pentru zilele când dorești să aduci un strop de culoare și aroma sofisticată a șofranului pe masa de prânz sau cină, acest fel de mâncare îmbină simplitatea cu gustul desăvârșit. Orezul parfumat cu șofran, […]

Orez Negru cu Legume la Abur

Orez Negru cu Legume la Abur din: orez negru, apa, ardei, dovlecel, morcov, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Orezul negru, cunoscut și sub denumirea de „orezul împăraților”, este un ingredient minunat, cu un profil nutrițional impresionant și un gust distinct, ușor de nucă. Această rețetă de orez negru cu legume la […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.