Orez cu ciuperci, legume si porumb
PrinteazaOrez cu ciuperci, legume si porumb din: orez, morcov, mazare, ciuperci, porumb, dovlecel, ardei, ceapa, ulei, sos de soia, sare, piper.
- 1 cana de orez
- 1 morcov
- 100 g mazare
- 400 g ciuperci proaspete
- 100 g porumb fiert
- 1 dovlecel potrivit
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa uscata sau verde
- 50 ml ulei
- 2 linguri sos de soia (optional)
- sare si piper
Mod de preparare:
Se spală orezul. în timpul acestui proces este recomandat sa-l amestecam uşor cu mâna astfel încât toate impurităţile să iasă la suprafaţă.
Se pune la fiert cu sare, cu o cantitate dublă de apă, descoperit la început şi acoperit când apa începe să fiarbă, timp de 10 minute.
Se lasă să se răcească timp în care se pregătesc legumele.
Se taie ceapa mărunt. Ciupercile, dacă sunt din conservă, se scurg de apă, în caz contrar se taie în bucăţi mai mari.
Morcovul îmi place să-l tai în fâşii, ca şi dovlecelul de altfel, de la care folosesc doar coaja cu un strat subţire de pulpă.
Ardeiul se taie cubulete.
Din momentul în care toate legumele au fost procesate se trece la prăjit. Astfel, într-o tigaie mai largă se pune uleiul; la încins, se adaugă în primă fază ceapa urmată de morcov, ardei, mazăre şi ciuperci.
Pentru că cele din urmă vor lăsa multă apă se aşteaptă până aceasta se evaporă şi se adaugă dovlecelul şi porumbul.
Legumele nu trebuie gătite foarte bine, atât morcovul cât şi dovlecelul, vor avea un gust aparte dacă vor fi preprate pe jumătate.
la final se adaugă orezul fiert. După ce i s-a acordat timp să absoarbă zeama lăsată de fegume se pune sosul de soia, câre-i va oferi un gust dulceagi şi o culoare uşor maronie.
Se condimentează după gust cu săraşi piper.
Orez cu ciuperci, legume si porumb
Pofta buna!
Foarte bun orezul facut astfel