Orez cu ciuperci si legume – Usor de preparat
PrinteazaOrez cu ciuperci si legume din: ulei, ciuperci, varza, ulei de susan, oua, orez, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune prajite.
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 250 g ciuperci, taiate felii
- 150 g varza, taiata fasii
- 2 linguri ulei de susan
- 4 oua, batute usor
- 250 g orez, fiert si racit
- 250 g creveti fierti
- o legatura de ceapa verde, taiata marunt
- 150 g mazare congelata
- 2 linguri sos de soia
- 30 g alune prajite sau seminte de caju, maruntite, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incinge 1 lingura ulei de floarea soarelui, adauga ciuperci si caleste-le, amestecand tot timpul.
Pune-le pe un platou. Adauga restul de ulei si legumele in tigaie si caleste cateva minute, pana se inmoaie; scoate-le din tigaie.
Adauga uleiul de susan in tigaie, apoi toarna ouale batute. Lasa-le sa se coaca la fel ca la o omleta.
Adauga orez cand ouale sunt pe jumatate coapte si lasa-le pe foc, amestecand, pana cand ouale sunt complet facute, iar orezul bine patruns.
Adauga crevetii, ceapa verde si mazarea, apoi pune legumele si ciupercile inapoi in tigaie.
Caleste 3-4 min, amestecand. Adauga sos de soia, dupa gust, amesteca bine si serveste cu alune maruntite.
Orez cu ciuperci si legume
Orez cu Ciuperci și Legume:
Ingrediente:
- 1 cană de orez
- 200g de ciuperci, tăiate felii
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 1 morcov, tăiat cubulețe
- 1 ardei gras (roșu, galben sau verde), tăiat cubulețe
- 1/2 cană de mazăre (proaspătă sau congelată)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de unt
- 1 linguriță de condimente pentru orez (sau amestec de ierburi aromatice, cum ar fi busuioc, oregano, cimbru)
- Sare și piper, după gust
- 2 căni de apă sau supă de legume
Mod de preparare:
Spălați orezul în apă rece și scurgeți-l bine.
Încălziți uleiul de măsline și untul într-o tigaie adâncă sau o cratiță.
Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin aurii și aromate.
Adăugați morcovii și ardeiul gras, apoi continuați să gătiți pentru câteva minute până când legumele se înmoaie ușor.
Adăugați ciupercile și gătiți până când acestea se înmoaie și eliberează lichid.
Adăugați orezul și amestecați bine pentru a se combina cu celelalte ingrediente.
Adăugați condimentele pentru orez sau amestecul de ierburi, sarea și piperul.
Turnați apa sau supa de legume peste orez și legume și amestecați bine.
Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați orezul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când orezul este gătit și a absorbit toată lichidul.
Adăugați mazărea și amestecați ușor. Continuați să gătiți timp de încă 2-3 minute, până când mazărea este fierbinte.
Gustați și ajustați condimentele după preferință.
Serviți orezul cu ciuperci și legume cald, garnisit cu verdeață proaspătă, dacă doriți.
Această rețetă de orez cu ciuperci și legume este ușor de preparat și plină de arome delicioase. Poate fi servită ca un fel principal sau ca garnitură pentru alte preparate. Savurați-o!
Pofta buna!
Orezul asta e perfect ca si garnitura
imi place cum v-ati gandit sa pregatiti orezul
mancarea mea preferata: orez cu ciuperci si legume, nu-mi mai trebuie altceva 🙂