Orez cu ciuperci si legume
PrinteazaOrez cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza, ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune.
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 250 g ciuperci, taiate felii
- 150 g varza, taiata fasii
- 2 linguri ulei de susan
- 4 oua, batute usor
- 250 g orez, fiert si racit
- 250 g creveti fierti
- o legatura de ceapa verde, taiata marunt
- 150 g mazare congelata
- 2 linguri sos de soia
- 30 g alune prajite sau seminte de caju, maruntite, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incinge 1 lingura ulei de floarea soarelui, adauga ciuperci si caleste-le, amestecand tot timpul. Pune-le pe un platou. Adauga restul de ulei si legumele in tigaie si caleste cateva minute, pana se inmoaie; scoate-le din tigaie.
Adauga uleiul de susan in tigaie, apoi toarna ouale batute. Lasa-le sa se coaca la fel ca la o omleta. Adauga orez cand ouale sunt pe jumatate coapte si lasa-le pe foc, amestecand, pana cand ouale sunt complet facute, iar orezul bine patruns.
Adauga crevetii, ceapa verde si mazarea, apoi pune legumele si ciupercile inapoi in tigaie. Caleste 3-4 min, amestecand. Adauga sos de soia, dupa gust, amesteca bine si serveste cu alune maruntite.
Orez cu ciuperci si legume
Pofta buna!
Arata bine orezul cu ciuperci 😉