Orez cu rosii, dovlecei, seminte, chilli, menta, coriandru si parmezan din: orez, ceapa, lapte, morcov, oua, telina, parmezan, rosii, supa, pasta de rosii, unt, boabe de coriandru ulei, vin alb, cimbru, boia, chilli, menta, pesmet, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 căni cu orez 2 cepe 1 ceaşcă […]
Orez cu ciuperci si parmezan
PrinteazaOrez cu ciuperci si parmezan din: parmezan, ciuperci, ulei, orez, ceapa, dovleac, vin alb, sare, piper.
- 225g parmezan
- 40g ciuperci
- 1 cub, bază pentru mâncare
- 4 linguriţe ulei
- 300g orez pentru risotto
- 1 ceapă
- 300g dovleac decojit şi tăiat în bucăţi mici
- 150ml vin alb sec
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Răzuiţi parmezanul şi lăsaţi deoparte. Dizolvaţi cubul pentru mâncare în 850ml apă clocotită. Adăugaţi ciupercile şi lăsaţi-le să fiarbă timp de 30 de minute.
Intre timp, încingeţi uleiul într-o tigaie.
Adăugaţi orezul pentru risotto şi lăsaţi-l pe foc timp de două minute, până când devine translucid. Adăugaţi ceapa şi dovleacul, tăiate cubuleţe. Amestecaţi continuu timp de 3 minute.
Turnaţi vinul şi apoi adăugaţi ciupercile. Lăsaţi pe foc 20-25 minute, adăugând din când în când supă daca este nevoie. Când orezul a devenit cremos, adaugati parmezan ras.
Amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc 2-3 minute. Serviti cald, cu mult parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciuperci umplute cu parmezan si orez
Ciuperci umplute cu parmezan si orez din: ciuperci, orez, ou, unt, parmezan, sare. Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceaşcă orez 1 gălbenuş crud 1 lingură unt 100 g parmezan sare Mod de preparare: Ciupercile se separă de codiţe, se spală în mai multe ape reci şi se lasă pe o farfurie să se scurgă. Codiţele […]
Pofta buna!
Simpla si buna reteta de orez