Orez cu cocos

Printeaza

Orez cu cocos din: orez, ulei, chimen, ardei, pasta de curry, lapte de cocos.

Ingrediente:

  • 225 g orez
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe seminţe de muştar negru
  • 2 linguriţe chimen
  • 2 ardei iuţi uscaţi
  • 2 linguri pastă de curry
  • 2 linguri lapte de cocos

 

Mod de preparare:

Orez cu cocos: Pune la înmuiat 225 g orez basmati în apă rece 15 minute. Scurge de apă.

Incinge 2 linguri ulei de măsline şi adaugă 2 linguriţe seminţe de muştar negru, 2 linguriţe chimen, 2 ardei iuţi uscaţi şi 2 linguri pastă de curry. Prăjeşte amestecând încontinuu 30 de secunde, stinge cu 500 ml apă clocotindă şi 2 linguri lapte de cocos şi orezul.

Amestecă, adu la punctul de fierbere, micşorează flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă 10 minute. Lasă sâ stea deoparte 10 minute. Afânează cu furculiţa şi presară cocos răzuit.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.