Orez cu creier si ciuperci
PrinteazaOrez cu creier si ciuperci din: orez, creier de vitel, ciuperci, unt, telemea, sare, unt, faina, smantana.
- 1 şi 1/2 ceaşcă orez
- 1 creier de viţel
- 150 g ciuperci
- 2 linguri unt
- 2 linguri telemea rasă
- sare
- condiment cu gust de pui
- 1/2 lingură unt
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri smântână pentru sos.
Mod de preparare:
Speli orezul, îl înăbuşi în unt, stingi cu 4 ceşti de supă fiartă cu 1 lingură condiment şi dai la cuptor pentru 20 de minute.
In acest timp speli creierul şi îl fierbi în apă cu sare, iar în altă cratiţă fierbi ciupercile curăţate.
Când sunt gata, tai creierul bucăţi şi ciupercile felii, iar zeama în care au fiert ciupercile o păstrezi pentru sos.
Faci apoi un sos alb: rumeneşti făina în unt, stingi cu o ceaşcă de apă, adaugi şi smântână şi-l dai deoparte după ce s-a îngroşat.
Il subţiezi apoi cu 3-4 linguri din zeama în care au fiert ciupercile. Amesteci ciupercile cu creierul şi o parte din sosul alb şi pui sare şi piper după gust.
După ce a fiert şi orezul, adaugi brânza rasă.
Pui apoi jumătate din orezul cu brânză într-o formă unsă cu unt, aşezi în mijloc ciupercile cu creier, adaugi orezul rărnas şi dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute.
Când e gata, îl laşi să se răcească în vasul în care a la cuptor şi apoi răstomi preparatul pe un platou cu salată şi torni peste orez sosul cald rămas.
Orez cu creier si ciuperci
Poftă bună!