Orez cu creveţi şi cârnaţi picanţi
PrinteazaO reteta gustoasa de Orez cu creveţi şi cârnaţi picanţi din: carnati picanti, ceapa, ardei rgas, condimente cajun, orez, supa de pui, rosii, creveti si coriandru.
- 4 carnati picanti
- 1 ceapa, tocata
- 1 ardei gras rosu, fara seminte, feliat
- 2-3 lingurite de condimente Cajun
- 250 g de orez cu bob lung
- 500 ml supa de pui
- 1 conserva de 400 g rosii tocate
- 200 g de creveti mari, rpefierti
- 1 legatura mica de coriandru, tocat, cu cateva frunze pastrate pentru decor
Mod de preparare:
Incinge o tigaie mare, adâncă, sau un vas termorezistent cu capac. Adaugă cârnaţii şi rumeneşte-i 5-8 minute – nu trebuie să adaugi ulei, fiindcă vor lăsa destulă grăsime. Scoate-i din tigaie, scurge grăsimea rămasă dacă este prea multă, adaugă ceapa şi soteaz-o până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugă ardeiul şi condimentele Cajun şi mai lasă 1 minut. Adaugă orezul amestecând, apoi toarnă supa şi adu totul la punctul de fierbere. Acoperă cu capac şi lasă 10 minute. Adaugă roşiile şi mai lasă 10 minute pe foc. Pune înapoi cârnaţii, adaugă creveţii şi coriandrul tocat.
Inlătură capacul şi mai lasă 5 minute, până când orezul este făcut. Presară restul de frunze de coriandru chiar înainte de a servi.
Orez cu creveţi şi cârnaţi picanţi
Pofta buna!