Orez cu creveti, chorizo si aromă de lămâie
PrinteazaO reteta de orez cu creveti, chorizo si aroma de lamaie din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, chorizo, usturoi, ardei iute, curcuma, orez, creveti, mazare si coaja si zeama de lamaie.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, taiata felii
- 1 ardei grasi rosii mici, curatati de seminte si taiati felii
- 50 g chorizo, taiat felii subtiri
- 2 catei de usturoi, strivit
- 1 ardei iute rosu, tocat (curatat de seminte, daca nu-ti place prea iute)
- 1/2 lingurita de curcuma
- 250 g orez cu bobul ling
- 200 g creveti cruzi curatati, dezghetati daca sunt congelati
- 100 g de mazare congelata
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, plus cateva felii in plus pentru servit
Mod de preparare:
Se pune la fiert apă într-un ibric. Se încinge uleiul într-o tigaie cu capac, se adaugă ceapa, ardeiul gras, chorizo, usturoiul şi ardeii iuţi, apoi se prăjesc la foc iute trei minute.
Se adaugă curcuma şi orezul, amestecând suficient pentru ca orezul să se acopere de condimente.
Se toarnă în tigaie 500ml de apă fiartă, se acoperă şi se ţine pe foc 12 minute. Se îndepărtează capacul, apoi se amestecă – orezul ar trebui să fie aproape fraged.
Se adaugă creveţii, mazărea şi încă un strop de apă dacă orezul arată uscat, apoi se mai ţine pe foc un minut, până ce creveţii ajung roz, iar orezul – fraged.
Se adaugă coaja rasă şi zeama de lămâie, sare şi piper, se amestecă şi se serveşte cu felii de lămâie alături.
Orez cu creveti, chorizo si aromă de lămâie
Pofta buna!