Orez cu ardei gras, ceapa si rosii
PrinteazaOrez cu ardei gras, ceapa si rosii din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper, patrunjel.
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa mare
- 2 rosii
- 200 ml ulei
- 250 g orez
- sare
- piper
- 2-3 linguri patrunjel tocat fin
Mod de preparare:
Cureţi ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa o tai julien şi o căleşti în uleiul încins. Dovleceii, curăţaţi de coajă, îi tai felii. Toci ardeii feliuţe subţiri. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugi ardeii si dovleceii si lasi inca 5-6 minute la foc mic.
Speli orezul in 2-3 ape reci, il scurgi si il pui la fiert cu 4 cani de apa peste legumele calite. Sarezi si piperezi dupa gust, asezi vasul pe o tabla pusa pe flacara aragazului si lasi sa fiarba, la foc mic, 10-15 minute.
Cureti rosiile, le tai bucatele si le pui peste orez. Lasi sa mai fiarba inca 10 minute, acoperi vasul si-l dai deoparte 1 ora. Presari patrunjelul tocat fin si servesti caldut sau rece.
Orez cu ardei gras, ceapa si rosii
Pofta buna!
Bun orezul asta