Orez cu caise
PrinteazaOrez cu caise
- orez
- lapte
- 10 caise
- 100-150 g zahăr
- 2 albuşuri
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem cratita de la foc şi punem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl punem într-un vas rezistent la foc.
Tăiem caisele în, două, le presărăm cu zahăr şi le dăm puţin la foc, căutînd să nu-şi piardă forma. Cînd sînt gata, le lăsăm sa se răcească şi le scoatem într-o farfurie, ca să se scurgă siropul.
Apoi le aşezăm frumos peste orez. Batem albuşurile cu zahăr pisat, punem spuma într-un săculeţ cu cornet şi garnisim orezul, astfel încît caisele de la mijloc să se vadă.
Presărăm cu puţin zahăr şi dăm vasul la cuptor. Albuşul trebuie să se prindă puţin, căpătînd o uşoară culoare aurie. Scoatem orezul din cuptor şi îl servim rece sau călduţ.
La fel-se prepară orezul cu mere, pere, piersici, prune.
Pofta buna!