Orez cu carnati afumati
PrinteazaOrez cu carnati afumati din: orez, carnati, ceapa, ardei, telina, usturoi, rosii, cimbru, ulei, sare, piper.
- 250 g orez cu bob rotund
- 200 g cârnaţi afumaţi
- o ceapă
- un ardei gras roşu
- un fir ţelină
- un căţel usturoi
- 2-3 roşii în bulion
- 750 ml supă de pui
- un pic de cimbru
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- verdeaţă, după gust
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se pun la călit în ulei cârnaţii tăiaţi rondele. Se scot apoi după călire.
Se pun ceapa şi usturoiul, curătate şi tocate mărunt, se lasă un minut, se adaugă ardeiul şi ţelina, curăţate şi tăiate cubuleţe şi se lasă 2 minute.
Se adaugă rondelele de cârnaţi, orezul, roşiile, cimbrul, sare şi piper. Se toarnă şi supa şi se lasă la fiert 20 de minute, până ce lichidul scade complet.
Se serveşte cu verdeaţă, după gust.
Pofta buna!