Orez cu carne de porc si legume
PrinteazaOrez cu carne de porc si legume din: carne de porc, ardei, orez, ceapa, morcov, turmeric, ulei, sare, piper.
- 250 g carne de porc
- 2 ardei graşi de culori diferite
- 150 g orez
- o ceapă
- un morcov
- puţin turmeric
- 2 linguri ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
In ulei se pune carnea de porc tăiată cubuleţe, (a rumenit, şi, după ce şi-a schimbat culoarea, se scoate. In acelaşi ulei se pune ceapa tocată mărunt la călit, se lasă până devine sticloasă şi se adaugă orezul.
Se lasă 5 minute, amestecând, se pun turmericul, carnea, legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă şi se acoperă cu apă.
Se lasă la fiert 40 de minute, până ce apa scade complet.
Pofta buna!