Orez cu carne la cuptor
PrinteazaOrez cu carne la cuptor din: orez, carne, oua, ceapa, mazare, ulei, sare, piper.
- 200 g orez cu bob rotund
- 200 g carne tocată
- 2 ouă
- 2 legături ceapă verde
- 100 g mazăre
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă doar 5 minute şi apoi se scurge bine. Carnea tocată se căleşte 10 minute în ulei, potrivind gustul de sare şi piper.
Mazărea se fierbe sau, dacă e din conservă, se trece sub un jet de apă rece. Se amestecă apoi orezul, carnea, mazărea şi ceapa verde mărunt tocată.
Se adaugă un ou, se amestecă, se repartizează în forme de copt şi deasupra se toarnă al doilea ou bătut.
Se lasă 20 de minute la cuptor.
Pofta buna!