Orez cu carne, mazare si morcov

Printeaza

Orez cu carne, mazare si morcov din: orez, conserve mari de carne, ceapa sau ceapa verde, usturoi verde, bulion, boabe de mazare, morcovi, sare, piper, ulei.

Orez_cu_carne_mazare_si_morcov

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 2 conserve mari de carne
  • 1 ceapa sau  3-4 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 cutie (400 g) bulion
  • 1 cutie mică (200 g) boabe de mazare
  • 2-3 morcovi mici
  • sare
  • piper boabe
  • 4-5 linguri ulei

Mod de preparare:

Cureţi legumele şl le speli. Tai ceapa solzişori şi morcovii în bastonaşe subţiri. Speli orezul Şi îl laşi să se înmoaie în apă rece.

Incingi uleiul în tuci şi căleşti ceapa, iar după ce a devenit translucidă, adaugi morcovii, carnea conserva­tă, în prealabil tăiată în cuburi mari, orezul, boabe­le de piper şi circa 800 ml apă încălzită.

Ai grijă să amesteci din când în când cu o lingură de lemn şi să completezi cu apă, dacă estş nevoie.

Când orezul este aproa­pe gata şi morcovii s-au înmuiat, pui mazărea scursă, bulionul şi usturoiul tăiat în rondele fine. Completezi cu apă, dacă este nevoie şi continui fierberea încă 5 minute.

La sfarsit sarezi preparatul după gust. Numai bună de gătit când pleci în vacanţă cu cortul!

Orez cu carne, mazare si morcov

Orez_cu_carne_mazare_si_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.