Orez cu carne, mazare si morcov
PrinteazaOrez cu carne, mazare si morcov din: orez, conserve mari de carne, ceapa sau ceapa verde, usturoi verde, bulion, boabe de mazare, morcovi, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 300 g orez
- 2 conserve mari de carne
- 1 ceapa sau 3-4 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 cutie (400 g) bulion
- 1 cutie mică (200 g) boabe de mazare
- 2-3 morcovi mici
- sare
- piper boabe
- 4-5 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi legumele şl le speli. Tai ceapa solzişori şi morcovii în bastonaşe subţiri. Speli orezul Şi îl laşi să se înmoaie în apă rece.
Incingi uleiul în tuci şi căleşti ceapa, iar după ce a devenit translucidă, adaugi morcovii, carnea conservată, în prealabil tăiată în cuburi mari, orezul, boabele de piper şi circa 800 ml apă încălzită.
Ai grijă să amesteci din când în când cu o lingură de lemn şi să completezi cu apă, dacă estş nevoie.
Când orezul este aproape gata şi morcovii s-au înmuiat, pui mazărea scursă, bulionul şi usturoiul tăiat în rondele fine. Completezi cu apă, dacă este nevoie şi continui fierberea încă 5 minute.
La sfarsit sarezi preparatul după gust. Numai bună de gătit când pleci în vacanţă cu cortul!
Orez cu carne, mazare si morcov
Pofta buna!