Orez cu chimen si curry
PrinteazaOrez cu chimen si curry din: orez, ulei, chimen, ardei, pasta de curry, lapte de cocos.
- 225 g orez
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe seminţe de muştar
- 2 linguriţe chimen
- 2 ardei iuţi uscaţi
- 2 linguri pastă de curry
- 2 linguri lapte de cocos
Mod de preparare:
Pune la înmuiat 225 g orez basmati în apă rece 15 minute.
Incinge 2 linguri ulei de măsline şi adaugă 2 linguriţe seminţe de muştar negru, 2 linguriţe chimen, 2 ardei iuţi uscaţi şi 2 linguri pastă de curry. Prăjeşte amestecând încontinuu 30 de secunde, stinge cu 500 ml apă clocotindă şi 2 linguri lapte de cocos şi orezul.
Amestecă, adu la punctul de fierbere, micşorează flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă 10 minute.
Presară cocos răzuit.
Pofta buna!