Orez cu ciuperci, pui si sos

Printeaza

Orez cu ciuperci, pui si sos din: orez, usturoi, unt, piept de pui, ciuperci, unt, faina, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Orez_cu_ciuperci_pui_si_sos

  • 8 linguri orez cu bob mare
  • un catel de usturoi
  • o lingurita unt

pentru sos:

  • 200 g piept de pui
  • 8 ciuperci
  • 25 g unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, se pune orezul la fiert cu apă măsurată de trei ori cantitatea lui. Se adaugă usturoiul feliat, se pune capac si se lasă la foc mic. Când apa a scăzut complet, se trage de pe foc şi se amestecă cu unt. Intr-o tigaie, se căleşte în unt pieptul tăiat cubuleţe, se adau­gă ciupercile feliate si, când apa lor s-a evaporat, se presară sare şi piper şi se adaugă făina.

Se amestecă şi apoi se desface cu vinul turnat puţin câte puţin. Se lasă câteva minute pe foc până ce devine gros. Se aduce la masă cu orez.

Orez cu ciuperci, pui si sos

Orez_cu_ciuperci_pui_si_sos

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.