Orez cu ciuperci, pui si sos
PrinteazaOrez cu ciuperci, pui si sos din: orez, usturoi, unt, piept de pui, ciuperci, unt, faina, vin alb, sare si piper.
- 8 linguri orez cu bob mare
- un catel de usturoi
- o lingurita unt
pentru sos:
- 200 g piept de pui
- 8 ciuperci
- 25 g unt
- 2 linguri faina
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un vas, se pune orezul la fiert cu apă măsurată de trei ori cantitatea lui. Se adaugă usturoiul feliat, se pune capac si se lasă la foc mic. Când apa a scăzut complet, se trage de pe foc şi se amestecă cu unt. Intr-o tigaie, se căleşte în unt pieptul tăiat cubuleţe, se adaugă ciupercile feliate si, când apa lor s-a evaporat, se presară sare şi piper şi se adaugă făina.
Se amestecă şi apoi se desface cu vinul turnat puţin câte puţin. Se lasă câteva minute pe foc până ce devine gros. Se aduce la masă cu orez.
Orez cu ciuperci, pui si sos
Pofta buna!