Orez cu ciuperci shiitake
PrinteazaOrez cu ciuperci shiitake din: orez, ciuperci, ardei, ceapa verde, ulei, sos de soia, sos de peste.
- 250 g orez cu bob lung
- 200 g ciuperci shiitake uscate
- 2 ardei roşii
- 1 legătură de ceapă verde
- 4 linguri ulei vegetal
- 2 linguri sos de soia deschis la culoare
- 2 linguri sos de peşte
Mod de preparare:
Orezul se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se pune la o parte. Se înmoaie ciupercile shiitake în apă.
Ardeiul se taie în bucăţi potrivite. Ceapa verde se taie în jumătate pe lungime şi apoi se taie bucăţi. Se încinge uleiul în wok şi se prăjeşte ceapa. Apoi se adaugă bucăţile de ardei şi se mai lasă puţin la prăjit.
Dacă e necesar, ciupercile shiitake scurse se taie în bucăţi mai mici, se adaugă peste legume şi se prăjesc. Se condimentează cu sos de soia şi cu sos de peşte.
La sfârşit, se adaugă orezul fiert şi se mai prăjesc până când orezul este fierbinte.
Orez cu ciuperci shiitake
Pofta buna!