Orez cu ciuperci si ceapa
PrinteazaO reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei, sare si piper.
- 200 g orez
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati orezul in 2-3 ape si puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de sare. (La 1 cana de orez puneti 650-700 ml apa). Intre timp, curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le in feliute.
Incingeti intr-o tigaie mare uleiul si caliti in aceasta ceapa ramasa, tocata cat mai marunt. Dupa 2 minute puneti feliutele de ciuperci si caliti-le la foc mic, pana cand se evapora toata zeama pe care aceasta o lasa, apoi potriviti de sare si piper.
Serviti orezul fiert cu ciupercile calite calde.
Orez cu ciuperci si ceapa
Pofta buna!