Orez cu crevete
PrinteazaOrez cu crevete din: orez, crevete, ou, fasole, rosii, ceapa, castravete, zahar, sos de peste, ulei, carambola, morcov.
- 1 cană de orez fiert
- 3 linguri de crevete uscate
- 1 ou
- 2 păstăi de fasole verde lungă, tăiată în bucăţi subţiri
- 2 linguri roşii tăiate cubuleţe
- 2 linguri ceapă tăiată cubuleţe
- 1 castravete
- 2 cepe mici
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 lingură sos de peşte
- 3 linguri ulei pentru gătit
- carambola şi morcov pentru garnitură
Mod de preparare:
Se încinge uleiul în wok şi se pun crevetele la prăjit, pentru scurt timp, apoi se adaugă oul. Când acesta este gata, se pun fasolea, ceapa, roşiile şi orezul.
Se pun la prăjit, amestecând totul bine.
Se stropeşte cu zahăr şi sos de peşte, lăsându-se până când orezul este bine făcut. Se pune pe o farfurie şi se garniseşte cu morcov şi carambole.
Pofta buna!