Orez cu creveti, mazare si oua

Printeaza

Orez cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si sos de ardei iute.

Ingrediente:Orez_cu_creveti_mazare_si_oua

  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa rosie, taiata pe jumatate si feliata
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 1 ardei iute rosu, feliat
  • 250 g creveti mari cruzi, decorticati
  • 300 g de orez brun fiert (140 g de orez nefiert)
  • 75 g de mazare decongelata
  • cate 1 lingura sos de peste si sos de soia
  • 1 legatura mica de coriandru, tocat grosier, plus cateva frunze pentru servit
  • 4 oua mari
  • sos de ardei iute, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingură de ulei într-un wok sau o tigaie adâncă şi sotează ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, timp de 2-3 minute, până se rumenesc. Adaugă creveţii şi mai sotează 1 minut. Adaugă orezul şi mazărea. Amestecă până se încălzeşte totul bine, apoi adaugă sosurile de peşte şi de soia şi coriandrul.

Incinge uleiul rămas într-o tigaie şi prăjeşte ouăle. Asezonează-le. împarte orezul în 4 castroane şi aşază deasupra fiecăruia câte un ou prăjit. Serveşte-le cu coriandru presărat şi sos de ardei iute, după preferinţă.

Orez cu creveti, mazare si oua

Orez_cu_creveti_mazare_si_oua

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.