Orez cu creveti, mazare si oua
PrinteazaOrez cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si sos de ardei iute.
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa rosie, taiata pe jumatate si feliata
- 2 catei de usturoi, feliati
- 1 ardei iute rosu, feliat
- 250 g creveti mari cruzi, decorticati
- 300 g de orez brun fiert (140 g de orez nefiert)
- 75 g de mazare decongelata
- cate 1 lingura sos de peste si sos de soia
- 1 legatura mica de coriandru, tocat grosier, plus cateva frunze pentru servit
- 4 oua mari
- sos de ardei iute, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge 1 lingură de ulei într-un wok sau o tigaie adâncă şi sotează ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, timp de 2-3 minute, până se rumenesc. Adaugă creveţii şi mai sotează 1 minut. Adaugă orezul şi mazărea. Amestecă până se încălzeşte totul bine, apoi adaugă sosurile de peşte şi de soia şi coriandrul.
Incinge uleiul rămas într-o tigaie şi prăjeşte ouăle. Asezonează-le. împarte orezul în 4 castroane şi aşază deasupra fiecăruia câte un ou prăjit. Serveşte-le cu coriandru presărat şi sos de ardei iute, după preferinţă.
Orez cu creveti, mazare si oua
Pofta buna!
Foarte bine arata!