Orez cu creveti si parmezan
PrinteazaOrez cu creveti si parmezan din: orez, creveti, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, ardei gras, unt, parmezan, orez.
- 1 cescuta cu orez
- 100 g creveti
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 100-150 ml vin alb
- 500 ml supa de legume
- ardei gras (verde, rosu, galben)
- 100 g unt
- 50 g parmezan
- ulei de orez
Mod de preparare:
Căleşte ceapa în două linguri cu ulei de orez, la foc mic, 2-3 minute. Adaugă apoi usturoiul tăiat în feliuţe. Pune orezul spălat în apă rece. Imediat ce orezul devine traslucid, toarnă vinul alb.
Lasă să dea în câteva clocote, apoi adaugă supa de legume fierbinte. Amestecă şi lasă să fiarbă.
Separat, topeşte untul. Adaugă creveţii, lasă-i pe foc 34 minute şi pune-i peste orezul fiert. La final, încorporează ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe. Opreşte focul şi serveşte cu parmezan ras.
Orez cu creveti si parmezan
Pofta buna!