Orez cu curry
PrinteazaOrez cu curry din: orez, usturoi, ceapa, ardei, ghimbir, coriandru, ulei, curry, sare, porumb, piper, mazare.
- 400 g orez cu bobul lung
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 15 g rădăcină de ghimbir
- 2 ardei graşi roşii
- 1/2 de legătură de ceapă verde
- 1/2 de legătură de coriandru
- 2 linguri de ulei de arahide
- 2 linguriţe de ulei de susan
- sare
- 1 lingură de praf de curry
- 100 g boabe de porumb
- 100 g mazăre (congelată)
- 1 linguriţă de ulei de chili
- piper negru
Mod de preparare:
Intr-o oală mare se dă în clocot orezul în jumătate de litru de apă.
După 10-15 minute, după ce apa s-a evaporat aproape complet de la suprafaţă şi se formeaza mici denivelări în orez, se reduce focul la minim, se pune pe deasupra un capac şi se mai fierbe încă 5 minute la aburi, fără a amesteca. După aceea, orezul se lasă la răcit şi se bagă la frigider.
Usturoiul, ceapa şi ghimbirul se cojesc şi se toacă mărunt Ardeii graşi se taie în două, se curăţă de senmnţe, se spala si se taie în cuburi mari. Ceapa verde se curăţă, se spala, se şterge şi se taie rondele fine.
Frunzele de coriandru se aleg de pe tije şi se mărunţesc.
Se încing bine într-o tigaie mare uleiul de arahide şi cel de susan (împreună cu o priză generoasă de sare). De indata ce uleiul începe să fumege, se adaugă usturoiul, ceapa si ghimbirul şi se prăjesc 2 minute, amestecand mereu.
Se pune apoi în tigaie orezul şi se mai prăjeşte totul mea 3 minute, continuând amestecatul. Se condimentează cu praful de curry, apoi se adaugă cubuleţele de ardei, porumbul, mazărea şi uleiul de chili.
Preparatul se mai căleşte încă 3 minute, iar la final se înglobează ceapa verde, coriandrul, sare şi piper proaspăt măcinat.
Orezul vegetarian cu curry poate fi servit atât cald, cât şi rece ca salată.
Orez cu curry
Pofta buna!